Brommobielen, voertuigen zonder autorijbewijs

Basis uitvoering van de Aixam City,

Blijf mobiel

Bent u afgekeurd voor rijbewijs B? Of is uw autorijbewijs om een andere reden niet geldig of ingenomen? Dan mag u niet meer in een gewone auto rijden. Maar, het is wel mogelijk om nog in een brommobiel of 45 km auto te rijden. En dat is goed nieuws, want zo blijft u mobiel en kunt u nog steeds deelnemen aan het verkeer

Iedereen die het rijbewijs B heeft behaald, heeft automatisch ook het AM-rijbewijs. Vervalt uw rijbewijs B? U behoudt wel altijd het AM-rijbewijs waarmee u in een brommobiel mag rijden. Het enige wat u hoeft te doen is het AM-rijbewijs aanvragen bij uw gemeente.

Ook voor jongeren

Het AM-rijbewijs staat ook wel bekend als het bromfietsrijbewijs. Dus ook jongeren die in het bezit zijn van dit rijbewijs, maar nog geen autorijbewijs hebben, mogen in een brommobiel rijden. Stukken beter dan een scooter, want je blijft lekker warm en droog als het buiten regent of vriest. Bovendien zijn er veel sportieve modellen met luxe opties, waar je graag in gezien wilt worden. 

Image
Sportief, Stoer en een echte eyecatcher.

Aixam Coupe GTI

Rijklaar vanaf
€16.399,-
Private lease p.m. vanaf
€399,-
Image
Aixam Crossover Rood

Aixam Crossover Premium

Rijklaar vanaf
€15.599,-
Private lease p.m. vanaf
€379,-
Image
Elektrisch genieten!

e-Aixam Coupe

Rijklaar vanaf
€19.290,-
Private lease p.m. vanaf
€419,-
brommobielland

Brommobielen: voordelen en eigenschappen

  • Eenvoudige bediening.
  • Luxe en comfort van een normale auto.
  • U betaalt geen wegenbelasting.
  • Laag brandstofverbruik (1:33) of kies elektrisch!
  • Binnen en buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid 45 km/uur.
  • Rijden op de autoweg en de autosnelweg is niet toegestaan. 

Brommobiel of scootmobiel?

Een brommobiel is hetzelfde als een 45 km auto. Deze benamingen worden door elkaar gebruikt.

Een brommobiel is niet hetzelfde als een scootmobiel of een gehandicaptenvoertuig. De laatste twee zijn officiële hulpvoertuigen, waarmee u ook over fietspaden en wandelgebieden mag rijden. U hoeft geen gordel te dragen en geen enkel rijbewijs is nodig. Een brommobiel ziet eruit als een kleine personenauto, maar dat is het officieel niet. Voor een brommobiel is het AM-rijbewijs noodzakelijk en u mag alleen op 50/80km wegen rijden. Een gordel is verplicht

U kunt bij Brommobielland terecht voor al deze voertuigen zonder rijbewijs. 

Brommobielland pand avond

Meer weten?

Meer weten of bent u benieuwd hoe een brommobiel rijdt? U bent van harte welkom in onze showroom in Spijkenisse voor een adviesgesprek of een proefrit.